Has vist alguna vegada escletxes o esquerdes a la terra?

No t’ha impressionat?

T’imagines com devia ser el moment en que es va produir?

Et proposo 4 sortides per veure diferents zones amb escletxes

 

1 – LES ESCLETXES DEL PAPIOL – PUIG MADRONA

Anirem al Papiol i descobrirem les seves Escletxes. Es tracte de una zona rocosa en la qual hi han varies escletxes. Completarem la sortida amb la pujada al Puig Madrona i passarem per l’ermita de la Salut.

2 – ELS BUFADORS DEL BEVÍ

Aquest recorregut te tres parts diferenciades, la primera es per la serra de Bufadors, per un corriol força fressat, cinglera al sud i densa fageda tancant la nostra vista al nord. La segona dins la zona màgica dels Bufadors, amb una mica de boira te un caire misteriós que fa una mica de basarda. Es un passadís tot tapissat de verdor i roques cobertes de molsa. Al sortir  farem la tercera, anem a buscar un camí planer que ens porta just per sota de la serra fins tornar al cotxe.

3 – FALGARS – LES MARRADES- MINA DELS BANDOLERS

Aquesta sortida guiada visitarem la Vall d’en Bas i pujarem als Plans de Falgars. Tindrem la vista de tota la plana, i baixarem per el Grau d’Olot, aquest tram formava part del Camí Ral de Vic – Olot, del qual encara es conserva part de l’antic empedrat -especialment ben conservat a la zona de les Marrades. I caminarem per una escletxa especial, La Mina dels Bandolers. Dinarem al costat de la font de Les Marrades. Acabarem de baixar per la Costa de les Vinyes i tot planejant arribarem al pàrquing.

4 – LES ESCLETXES DE LA FREIXENEDA

Les Escletxes de la Freixeneda es un lloc especial. Situades a la Garrotxa, en el límit amb el Ripollès. No son fàcils de localitzar, no es veuen perquè estan dins d’una fageda a 1300 metres d’alçada. Produïdes per un lliscament de blocs, formen 3 esquerdes principals. Es un lloc màgic, com un laberint, passadissos estrets, amples, molta fullaraca, humitat. No deixa indiferent!